Jornada diocesana de formació de preparadors per al matrimoni 04.10.2014

Dissabte 4 d’octubre tingué lloc, a la Casa d’exercicis de la Selva del Camp, una jornada de formació per als matrimonis de la diòcesi que es dediquen al servei pastoral de preparació per al matrimoni, convocada per la Delegació diocesana de Pastoral Familiar.

L’acte començà amb la presentació de la jornada per part de Marcel Pallejà, responsable diocesà del Centre de Preparació per al Matrimoni (CPM) i de Mn. Josep Masdeu, delegat diocesà de Pastoral Familiar, i continuà amb l’exposició del mètode CPM de preparació prematrimonial a càrrec de Jordi Sardà, membre d’aquest moviment del grup de l’arxiprestat Tarragona-Perifèria.

Tot seguit Mn. Ramon Ollé, diaca de la Delegació Diocesana de Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona i coordinador diocesà de Mitjans de Comunicació Social, pronuncià la xerrada Noves formes d’apropament i comunicació als joves en la preparació del matrimoni explicant, primer amb dades estadístiques i després des de la seva experiència en el camp de la pastoral matrimonial, com podem apropar-nos a la joventut d’avui dia per tal que, a l’hora de preparar-los per al matrimoni cristià, arribem a fer-los entendre el missatge transformador de l’Evangeli. Mn. Ollé engrescà els presents a continuar amb forces renovades el servei prematrimonial a la nostra diòcesi, amb un estil comunicatiu apassionat i directe, recordant-nos que sempre hem de posar Crist com a protagonista principal de les nostres entrevistes, diàlegs, trobades amb parelles i matrimonis.

La jornada acabà amb la presentació del curs de pilotatge del mètode CPM que es vol realitzar aquest curs amb matrimonis de diferents arxiprestats de la diòcesi, i un animat, en el debat, dinar de germanor.